Verst i Nord-Korea

For niende år på rad topper Nord-Korea forfølgelseslisten til Åpne Dører.

– Det er ingen steder som er vanskeligere å være kristen enn i Nord-Korea. Vi regner med at rundt 40 000 mennesker, altså cirka ti prosent av de kristne i landet, bor og lever i arbeidsleirer ene og alene på grunn av sitt vitnesbyrd om Jesus. I Nord-Korea er det forbudt å være kristen og det er forbundet med stor fare, sier informasjonsleder Eivind Flå i Åpne Dører.

Islamismen går frem
Hvert år publiserer Åpne Dører (Open Doors) en forfølgelsesliste som kartlegger hvor i verden kristne møter sterkest diskriminering, undertrykkelse og forfølgelse. I disse dager kommer årets utgave på norsk. Denne listen heter World Watch List (WWL). Listen viser de 50 land der forfølgelsen av kristne er verst. Etter Nord-Korea kommer Iran på andreplass, så Afganisthan, tett fulgt av Saudi-Arabia og Somalia. 37 av landene på lista er muslimske.

– De siste ti årene har vi sett at islamismen, med sin bokstavtro tolkning av Koranen og vektlegging av sharialoven, går frem og at forfølgelsen av kristne øker i de fleste muslimske land. Bare fra 2009 til 2010 har forholdene for kristne i muslimske land blitt verre. Et viktig poeng her, er at vi skiller mellom muslimer og religionen islam. Vi vil vise muslimene kjærlighet og vi ber for dem, sier Flå.

Kristne presset
I følge Åpne Dører utsettes millioner av kristne over hele verden for trakassering. Denne har form som grov diskriminering og undertrykkelse, trusler, arrestasjoner, fengsling, bøter, vold, tortur og død. Grunnen til alt dette er at de ikke tilhører den dominerende religion eller ideologi i landet.
Den katolske teologen Daniel Bogner ved universitetet i Münster vest i Tyskland har uttalt til nyhetsbyrået DPA at kristne opplever et sterkt press.

– Det er uten tvil slik at kristne for tiden er den hardest pressede religiøse gruppen i verden, sa Bogner i følge NTB.

Forfulgt på flere områder
I følge Åpne Dører er det hovedsaklig tre kilder til forfølgelse av kristne: islamisme, kommunisme og nasjonalisme.

– Mange steder opplever kristne at man blir forfulgt på flere områder, både av staten og av familien. Noen steder er forfølgelsen kulturelt betinget, andre steder religiøst betinget. Det kan være mange aspekter ved en forfølgelse, sier Flå.
Åpne Dører anslår tallet på forfulgte kristne til å være 100 millioner i de 70 landene som organisasjonen har gransket. KPK

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] https://www.sambaandet.no/2011/01/14/18187/ Dette innlegget ble publisert i Nyhet. Bokmerk permalenken. ← Prosjekt Tilhørighet – Molde Fotballklubb […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.